Indiska damhockeylaget slog Thailand i finalen

31 augusti 2023 • Länk till källan

Det indiska damhockeylaget vann den inledande Women’s Hockey 5s Asia Cup på måndagen och besegrade Thailand med 7-2 i finalen. När evenemanget fungerade som Asiens kvalturnering för Women’s Hockey 5s World Cup 2024, tog Indien plats i megaevenemanget.
Indien kvalificerade sig också till FIH Women Hockey 5s World Cup Oman 2024 och slutade först i Elitgruppen. För sin triumf och utmärkta prestation tillkännagav Hockey India Rs 2 lakh till varje spelare i laget, medan Rs 1 lakh var för supportpersonalen.

Hockey Indiens generalsekreterare Bhola Nath Singh sa:
”Stort grattis till det indiska damhockeylaget för att ha vunnit VM-kvalet för kvinnor i Asian Hockey 5s och därefter kvalificerat sig till nästa års världscup. Du har gjort hela landet stolt. Det har varit en spännande turnering och alla ansträngningar och träning under de senaste månaderna har gett resultat med den här vinsten.”